Alsónémedi nagyközség: Akadálymentes oldal

Zöld hulladék szállítása

Vissza

2017. május 03. - 2017. május 03. |  Alsónémedi 

Kapcsolat

Győrvári István Lászlóné

337-101/11

hulladekszallitas@alsonemedi.hu

gyorvarine@alsonemedi.hu

ZÖLD HULLADÉK SZÁLLÍTÁS

2016. 01. 01-től a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló 385/2014. (XII. 31.) Korm. rendelet 4. § (6) bekezdése A települési hulladék gyűjtésére vonatkozó szabályok között, az alábbiakat tartalmazza:

 „ (6) A képződés helyén a zöldhulladékot a zöldhulladék elkülönített gyűjtésének céljára gyártott gyűjtőedényben vagy biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákban kell gyűjteni  kivéve a (7) bekezdés szerinti, valamint azt az esetet, ha a zöldhulladékot házi vagy közösségi komposztálás útján komposztálják.”


Biológiailag lebomló zsákot a helyi ügyfélszolgálaton lehet személyesen átvenni keddenként 16-18 óra között a Polgármesteri Hivatal Titkárságán.

Az ágszerű zöld hulladék szállítását nem érinti, azt ezután is az eddigiekhez hasonló módon lehet kihelyezni a gyűjtési napokon: kb. 70-80 cm-es hosszra vágva és kötegelve.

A kisebb mennyiségű zöld hulladékot a heti szállítások alkalmával kihelyezett biológiailag lebomló hulladékok tárolására rendszeresített gyűjtőedénybe is beletehetik!

 

Vissza