Alsónémedi nagyközség: Akadálymentes oldal

Dr. Papp Zsolt háziorvos tájékoztatója koronavírussal kapcsolatban

2020.03.17. 09:14:25 

Vissza

Tisztelt Alsónémediek!

Tegnap megjelent első tájékoztatónk az orvosi ellátással kapcsolatos fontos tudnivalókról!

Mai napon a következő fontos információkat osztanám meg:

1.

Rendelet alapján a rendelőben jelenleg a sürgősségi szükségből történő betegellátás folyik (életveszély vagy a tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében!)

Ezért kérünk mindenkit, hogy először telefonáljon!

Saját családorvosának – a hivatalos rendelési időben!

Mondja el miért keresné fel a rendelőt, mi kikérdezzük és segítünk megoldást találni a problémára.

A receptek (amiket rendszeresen szednek, gondozott, bejelentett saját betegeink) elektronikusan kerülnek eljuttatásra a patikába, Önöknek vagy az Önök által megbízottnak a patikában kell megjelenni csak! (Önök TAJ száma és a kiváltó személyi igazolványával)

Kivizsgálásokat indítani nincs lehetőség jelenleg a fentiek miatt. A szakrendelői ellátás is csak a sürgős szükségre korlátozódik jelenleg.

2.

Különösen veszélyeztetett a 65 év feletti korosztály.

Ezért kérem a 65 feletti lakosokat, hogyha alaposan nem indokolt, ne hagyják el lakóhelyüket! Nincs megtiltva, de higgyék el saját magukat védik ezzel a felelős magatartással.

Ha segítségre van szükségük hívják a rendelőt egészségügyi kérdésben, egyéb segítségkérés esetén az Önkormányzatot!

Egyébként is folyamatosan szeretnénk kérni mindenkit a felelős magatartás tanúsítására mind az egészségügyi ellátás során, mind az élet egyéb területein. Jelenleg EZ A VÉDEKEZÉS ÉS MEGELŐZÉS LEGHATÉKONABB MÓDJA !

3.

Koronavírus fertőzés gyanúja esetén semmiképpen ne hagyja el otthonát, telefonáljon!

Gyanús eset, ha lázas (38 C felett), köhög, nehézlégzése van ÉS fertőzött országban járt vagy koronavírussal gyanús személlyel találkozott.

Alsónémedin sok külföldi munkavállaló van, vagy érkezett nemrég, hogy a tavaszi munkákban részt vegyenek. Akiknél ilyen munkavállaló vagy szállásadóként ilyen bérlő megbetegedik NE KÜLDJÉK A RENDELŐBE!!!!!

Ugyanaz az eljárás vonatkozik rájuk is, telefonon kell bejelentkezni! Kérem segítsék őket a telefonálásban, kommunikációban (én se beszélek sok nyelvet sajnos)! Ebben is legyünk felelősek egymásért.  Mi nem kérdezzük be van jelentve, érvényes a TAJ száma?! De ne küldjék őket! TELEFONÁLJANAK!

A rendelőben nem tudjuk megállapítani, hogy valaki koronavírus fertőzött vagy sem!

A rendelőben a kikérdezés alapján csak a gyanút állapítjuk és segítünk a további ellátás megszervezésében! Ha ilyen beteg mégis bejön a rendelőbe, az elrendelt karantén miatt az egyéb ellátás kerül nehéz helyzetbe!

4.

Néhány gondolat:

-          Kérem gondolják meg , hogy csak akkor hagyják el otthonukat, ha feltétlen szükséges. A vírus terjedésének módja ha két ember találkozik!

-          Ahogy nő a megbetegedések száma, úgy egyre nehezebb megmondani, hogy ki fertőzött, ki fertőz! Az egyedi megbetegedésekből átlépünk a csoportos megbetegedések felé. Itt már nem lehet pontosan megmondani, ki kitől, hogyan kapta el a vírust.

-          Fontos a rendszeres és alapos KÉZMOSÁS! Kérem gyakorolják!

-          Ha munkáltató kéri a munkavégzés felfüggesztését, akkor azt a munkáltató igazolja!

Kérem a következőkben is kövessék a megjelenő információkat és osszák meg lakótársaikkal, családtagjaikkal, barátaikkal!

                                                                             Köszönettel: dr. Papp Zsolt 2020.03.17.

 

TOVÁBBI LETÖLTHETŐ ANYAGOK:

1.    2.    3.    4.   5.    

 

Vissza