Étkeztetés
TÁJÉKOZTATÁS az téli szünetet érintő gyermekétkeztetésről
Felhívjuk a szülők, törvényes képviselők figyelmét, hogy a rászoruló gyermekek részére a gyermekétkeztetést a téli szünet idejére az önkormányzat ingyenesen biztosítja déli meleg
főétkezés formájában munkanapokon az alábbi időszakban: 2024.12.23 - 2025.01.03.
Az étel kiadásának helyszíne: Betyár Étterem
2351 Alsónémedi Fő út 62
Az átvétel időpontja: 11.00 és 12.00 óra között.
Az étel napi elviteléről a szülőnek ill. törvényes képviselőnek kell gondoskodnia. Az étel tárolására nincs lehetőség, így az időpontot kérjük pontosan betartani.
Tájékoztatom továbbá, amennyiben gyermeke a szünidei gyermekétkeztetést betegség vagy más ok miatt nem veszi igénybe, köteles bejelenteni a távolmaradást és annak időtartamát!
Az étkezés lemondása az ebedbefizetes@alsonemedi.hu e-mail címen vagy a 30/341-2664 telefonszámon lehetséges .
Az óvodás korú és bölcsődés korú gyermeket kizárólag az óvoda zárva tartásának időtartamára illeti meg a szünidei gyermekétkeztetés.
Ecser István intézményvezető
Bemutatkozik az Alsónémedi Önkormányzati Konyha!
Az étkeztetés, mint szolgáltatás 2016-ig külön szakfeladatként működött. 2017-ben önálló intézménnyé alakult a konyha önkormányzati fenntartásban.
Az étkeztetés költségvetését az éves önkormányzati költségvetés tartalmazza. A képviselő testület határozza meg az élelmezési nyersanyag normát is.
Jelenleg napi 550-600 adag ételt készítünk a bölcsődés korosztálytól a szép korúakat is magába foglalóan. A konyha az alapellátás mellett szociális étkezést, valamint a szükséges szakorvosi igazolások bemutatásával egyéni igényeknek megfelelő diétás étkeztetést is biztosítunk.
A főzőkonyha mellett a Szivárvány Napköziotthonos Óvoda két tálalókonyhájában is ellátjuk az étkeztetéssel kapcsolatos feladatokat.
Összen12 fő dolgozik az intézményvezető közvetlen irányítása alatt.
Az étlap a konyha munkaterve.
Munkánkat nagyban meghatározza a 2015. szeptember első napjától hatályba lépő a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló 37/2014. (VI.30.), valamint annak módosítása: 36/2016. (XII.08.) EMMI rendelet.
Fontos feladatnak tekintjük, hogy a gyermekekkel az egészséges táplálkozás alapjait megismertessük és megszerettessük, számos népbetegség reményeink szerint így megelőzhető, mint például az elhízás, cukorbetegség, magas vérnyomás.
Szemléletmódunk egyik fő irányvonala, hogy a táplálkozással ne csupán egy alapszükségletet elégítsünk ki, hanem a gyermekek egészségnevelésére is törekszünk. Az étlaptervezés során gondosan ügyelünk arra, hogy minél több élelmiszerrel és ételféleséggel megismertessük őket, mindamellett ezeket meg is szerettessük velük. Fő szempontunk a változatosság és az idényjelleg megtartása.
Az élelmiszerek beszerzése kötött szerződések keretében történik, illetve helybeli őstermelőtől.
A szolgáltató tevékenység célja és egyben élelmezéspolitikája: a gyermekek étkezési időben, életkoruknak, élettani igényeiknek megfelelő energiát és tápanyagot tartalmazó minőségi táplálékhoz való juttatása. Az egészséges táplálkozás megvalósítása, megismertetése, elfogadtatása, a gyermekek ízlésének, étkezési kultúrájának formálása.
Munkánk során gondot fordítunk a takarékosság mellett a környezetvédelemre is, például a szelektív hulladékgyűjtéssel, mosogatószer adagolók használatával.
Mindig arra törekszünk, hogy mindenki jóllakjon, ebből adódóan munkánk során sokat számít a gyerekek véleménye is.
Az alkalmat megragadva szeretnénk meghívásunkat tolmácsolni a kedves szülők felé, hogy igény esetén megkóstolhassák „főztünket”, melyre előre egyeztetett időpontban lenne lehetőség az alábbi elérhetőségeken: konyha@alsonemedi.hu vagy telefonon a 06-30/317-9641-s számon Ecser István intézményvezetőnél.
Étkeztetéssel és az ebéd befizetésével kapcsolatos ügyintézés esetén az alábbi elérhetőségeken keresse kolléganőnket: 30/341-2664 vagy ebedbefizetes@alsonemedi.hu
-
Étkeztetés megállapodás letöltése ITT.
-
Ételszállítási nyilatkozat letöltése ITT.
-
Szociális étkeztetés iránti kérelem letöltése ITT.
-
Jövedelemnyilatkozat letöltése ITT.