„Ukrajnából menekültek támogatása”

2022-03-02 | Önkormányzat

Tisztelt Alsónémediek!

Több önkormányzat és civil szervezet kezdeményezte az ukrán-orosz háborús helyzet miatt a menekülők megsegítésére anyagi és egyéb lehetőség biztosítását.

Önkormányzatunk Képviselő-testülete 2022. február 28-án megtartott rendkívüli ülésén a háború elől Ukrajnából menekülő családok ellátása, ideiglenes elhelyezése támogatásának céljából 1.000.000,- Ft-os összeggel „Ukrajnából menekültek támogatása” elnevezéssel számlaszám létrehozásáról döntött. Kérjük amennyiben a szeretnének bármekkora összeget adományozni, csatlakozzanak az önkormányzathoz e számlára történő befizetéssel!

A Képviselő-testület, mint alapítótag Önkormányzat – további támogatási lehetőségként – hozzájárult a Dabas és Környéke Üdülőtábor Alapítvány által működtetett Révfülöpön lévő tábor panziójának ingyenes használatba adásához is a menekült családok részére, illetve a családok ellátására a szükséges mértékű pénzügyi támogatás átutalásához is.

Az Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának „Ukrajnából menekültek támogatása” bevételi számla számlaszáma a Takarékbank Zrt-nél:

Számlaszám: 50420290-10004809
IBAN szám: HU27 5042 0290 1000 4809 0000 0000

 Köszönjük, hogy anyagiakkal is támogatják a menekültek megsegítését!

 

Dr. Tüske Zoltán tájékoztatójának megtekintése:

https://www.youtube.com/watch?v=yaxpXupefNg

Kapcsolódó hírek

2022-01-31

Lakáscélú támogatás Alsónémedin

1/2009 (II.03.) helyi rendelet értelmében fiatal házasok részére, képviselő testületi döntés alapján adható vissza nem térítendő támogatás!

Hírarchívum

Polgármesteri
köszöntő

Érték a család. A becsületes munka, aminek van gyümölcse. Érték egy boldog pillanat, egy nyugodt este a barátokkal, nagy beszélgetés az idősebb generációval – akik persze még több értéket éltek már meg. Szeretem a hagyományokat. Az adott szó értékét és a közösség erejét. A fejlődés pedig csak úgy lehetséges, ha együtt akarjuk. Ha hiszünk abban, hogy az összefogásnak ereje van. És persze később mi adhatjuk majd tovább ezeket az értékeket azoknak, akiket a legjobban szeretünk, a gyerekeinknek. Tovább ⟫


Dr. Tüske Zoltán

Polgármester

Eseménynaptár

Nézze meg aktuális és múltbéi eseményeinket.
 

Településünk

Önkormányzat

Intézmények

Értékeink