Sport

 

Alsónémedi Sportegyesület

Bajnokságokban használt név: Alsónémedi SE

Rövidítve: ASE

2351 Alsónémedi, Halászy Károly u. Sporttelep

Adószám: 19831167-1-13

Honlap: http://www.alsonemedise.hu/


Az Egyesület 2021. június 8-án megválasztott elnökségének tagjai: 

 • Simon Barnabás - elnök 
 • Horváth Miklós - főtitkár 
 • Kotán Miklós - elnökségi tag 
 • Józan Károly - elnökségi tag 
 • Kiss Péter - elnökségi tag
 • Bodó Csaba - elnökségi tag
 • Vágó László - elnökségi tag 

Alsónémedi Vízisport Egyesület Éves beszámoló 2021 

 

Labdarúgás 

Az ismert források alapján az Egyesület 1945/1946 alakult Alsónémedi  Tűzoltó Sport Egyesület néven. Célja a helyi fiatalok versenyszerű sportolásának biztosítása volt alapvetően labdarúgásban.  

A felnőtt csapat 2004-ig jellemzően a Pest megyei járási, körzeti bajnokságokban szerepelt. A 2004/2005. év jelentett áttörést, amikor  a Pest megyei II. osztályba történt feljutás után a csapat stabilizálta helyét  a megyei magasabb osztályú bajnokságokban..   

Legjobb eredmények:   

 • 2010/2011.  1. hely Pest megyei I/B osztály, Déli csoport 
 • 2011/2012 .  2. hely Pest megyei I. osztály 
 • 2014/2015.   2. hely Pest megyei II. osztály, Déli csoport 

A felnőtt csapat mellett 1957-től  ifjúsági,1979-től serdülő csapatot is mededzselt, majd a 2000-es évek elején  az MLSZ által létrehozott Bozsik programokhoz annak indulásakor csatlakozott. 

Az utánpótlás csapatoknál az Egyesült kvalifikált edzőket alkalmazott, támogatva ezzel a helyi gyerekek képzésének hatékonyságát.Elmondható, hogy játékosaink közül többen eljutottak  az MTK, FTC, Bp.Honvéd, ZTE,Videoton, Soroksár,ESMTK korosztályos csapataihoz, de sajnos a felnőtt szinten stabil NB-s játékost még nem tudunk a 90-es években születettek korosztályából megemlíteni. Viszont új remény, hogy a 2006-2010. között születettekből már egy csapatra való gyerek szintén magasabb szintű egyesületekben játszik. 

2010-es években a fiatalok után már a  helyi „öregek” is bekapcsolódtak a részükre kiírt bajnokságokba: 

 • 2010-2012. Pest megyei Öregfiúk bajnokság(34 év felett) 
 • 2014-2022. Budapesti Old Boys III. osztály (44 év felett) 

 

Kézilabda 

Az ASE női kézilabda szakosztály 2010.03.13-án alakult meg. Az igény már régóta megvolt, de a megvalósuláshoz szükség volt a sportcsarnok átadására. Itt a kor követelményeinek megfelelő körülmények között készülhetnek és játszhatnak mérkőzéseket női kézilabdásaink. A településünkön sikerült biztosítani a hölgyek, illetve a lányok számára egy szervezett keretek közt folyó sportolási lehetőséget. 

Az első tavaszi időszakban csak edzések voltak, majd a 2010/11-es bajnoki idénytől kezdődően elindult felnőtt csapatunk a Pest megyei bajnokságban, illetve elkezdődtek az utánpótlás korosztályok edzései majd versenyeztetésük. Fokozatosan építettük fel a legkisebbektől, a szivacskézilabdásoktól a felnőtt csapatig az utánpótlás csapatokat. Általában 5 utánpótlás csapatot és 1 felnőtt csapatot versenyeztettünk. Az induláshoz önkormányzati támogatást kaptunk, majd ezt a későbbiekben jelentősen kiegészítette a TAO támogatás megjelenése, amit azóta is igyekszünk a fejlődésre felhasználni. 

A 11 bajnoki év alatt kb. 45 felnőtt játékos szerepelt csapatunkban, néhány kivételtől eltekintve mindannyian Alsónémedi kötődésű játékosok, akik lelkesedésükkel, a játék szeretetétől fűtve, család, munka, tanulás mellett küzdöttek edzéseinken, mérkőzéseinken. Jelenlegi keretünkben 2 olyan játékos van, akik a kezdetektől erősítik csapatunkat: Kissné Garai Mónika és Tüske-Mészáros Edina.  Minden évben jó közösség, jó hangulat övezte edzéseinket, rengeteg közös programon vettünk részt, igazi csapatként szerepeltünk a bajnokságokban. Szakosztályunk legjobb eredményei közé tartoznak felnőtt csapatunk IV. helyezései, de legbüszkébbek fiataljaink országos elődöntőbe jutására 2013-ban és ifjúsági csapatunk 2018.júniusában elért Pest megyei bajnokság I. helyezésére lehetünk.  

Edzői stábunkra is az állandóság jellemző, összesen 7edző dolgozott csapatainkkal. Megalakulásunkkor az egyik utánpótlás edző Kovacsikné Gendur Anikó, illetve a szakosztályvezetési feladatok elvégzése mellett másik utánpótlás edzőnk Kotán Miklós András volt. A későbbiekben Bartus Barbara, Faragó Evelyn Vivien, Kulinyák Ágnes Veronika edzősködtek korosztályos csapatainknál. Jelenleg Györgyövics Szilvia az U8 és U14, Horváth Ildikó az U10 és U12, Kovacsikné Gendur Anikó, Krasnyánszki Orsolya segítségével az ifjúsági csapatunk munkájáért felel. Felnőtt csapatunkat a megalakulás óta Kotánné Borka Csilla készíti fel a bajnokságokra, emellett ő koordinálja az utánpótlás edzők munkáját is.  

 

Összegzés 

Az Alsónémedi SE jelenleg több mint 200 fő versenyszerű sportolását biztosítja az alábbi keretek között: 

Labdarúgás/Futsal

U7 Bozsik fesztivál
U9 Bozsik program
U11 Bozsik program
U13 Pest megyei bajnokság
U16 Pest megyei II. osztály
U19 Pest megyei II. osztály
felnőtt Pest megyei II. osztály
Old Boys Budapest III. osztály
futsal felnőtt Pest megyei II. osztály

Kézilabda

U8 "kisiskolás" bajnokság
U9 -
U10 Országos "gyermek" bajnokság
U12 -
U14 -
"Ifjúsági" Leány ifjúsági III. osztály
felnőtt Pest megyei bajnokság I. osztály

Köszönjük a támogatást, a szurkolást és a szeretetet, amit folyamatosan kapunk támogatóinktól és nézőinktől. Teljesítményünkkel igyekszünk viszonozni mindezt! 

Szeretettel várunk mindenkit, aki szereti a csapatsportokat és jó társaságra vágyik. Nálunk biztosan megtalálja a számításait.  

Érdeklődni lehet: 

Labdarúgás

Kiss Péter UP technikai vezető

06-20 570 9569

Budai László UP vezető edző

06-30 557 6224

Kézilabda

Kotán Miklós szakosztály vezető

06-30 792 1607

 

Polgármesteri
köszöntő

Érték a család. A becsületes munka, aminek van gyümölcse. Érték egy boldog pillanat, egy nyugodt este a barátokkal, nagy beszélgetés az idősebb generációval – akik persze még több értéket éltek már meg. Szeretem a hagyományokat. Az adott szó értékét és a közösség erejét. A fejlődés pedig csak úgy lehetséges, ha együtt akarjuk. Ha hiszünk abban, hogy az összefogásnak ereje van. És persze később mi adhatjuk majd tovább ezeket az értékeket azoknak, akiket a legjobban szeretünk, a gyerekeinknek. Tovább ⟫


Dr. Tüske Zoltán

Polgármester

Eseménynaptár

Nézze meg aktuális és múltbéi eseményeinket.
 

Településünk

Önkormányzat

Intézmények

Értékeink