Népszámlálás 2022

 

 

 

FIGYELEM!

Szerda délelőttig meghosszabodik az online kitöltési szakasz!

Részletes tájékoztató ITT olvasható!

 

Tisztelt Alsónémediek!

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. október 1. és november 28. között Magyarország területén népszámlálást tart. A népszámlálás eredményes lebonyolításában kiemelkedő szerepet játszanak az adatfelvételt végrehajtó számlálóbiztosok. Feladatuk a körzet bejárása, körzethez tartozó címek felkeresése, szükség esetén címpontosítás, új címek felvétele, kapcsolatfelvétel az adatszolgáltatóval, tájékoztatás, a kérdőíveknek KSH által előírt módon való kitöltése, folyamatos, ütemes előrehaladás, a címjegyzék vezetése, meghiúsulások dokumentálása a menedzser alkalmazásban, megtagadások, rendkívüli esetek jelentése a felülvizsgálónak, folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval.

Munkájukat közvetlenül a felülvizsgáló irányítja és felügyeli. 
A számlálóbiztos a 2022. október 17. és 2022. november 20. között zajló terepmunka során címellenőrzést végez, és lakóegységenként kérdőívet tölt ki tableten. Az adatfelvételhez szükséges tabletet a KSH biztosítja.

Ennek a felelősségteljes munkának az ellátásához kérem a Tisztelt Alsónémedi lakosok segítségét!
A számlálóbiztos személyével kapcsolatos elvárások:

  • saját elektronikai eszköz (pl.: PC, laptop, tablet) internet hozzáféréssel (e-learning oktatáshoz, vizsgához és kapcsolattartáshoz)
  • e-mail cím és mobiltelefonos elérhetőség
  • 18. életév betöltése
  • legalább középfokú végzettség

A számlálóbiztosi munkára olyan személyek jelentkezését várjuk:

  • akik magabiztos számítógépes ismerettel rendelkeznek, illetve érintőképernyős készülékek használatában tapasztaltak
  • pontosan tudják követni az előírásokat
  • betartják a határidőket
  • jó kapcsolatteremtő- és beszédkészséggel rendelkeznek
  • képesek a munka okozta fizikai és szellemi megterhelés, az esetleges konfliktusok elviselésére
  • vállalják az új ismeretek elsajátítását, a kapott válaszok bizalmas kezelését és a népszámlálás idején más adatgyűjtési és kereskedelmi ügynöki tevékenység mellőzését.


Kérek mindenkit, aki rendelkezik a felsorolt képességekkel és kedvet érez a népszámlálási munkában való részvételhez, jelentkezzen számlálóbiztosnak.
Jelentkezni a Polgármesteri Hivatalban (2351 Alsónémedi, Fő út 66. ), a recepción leadott "Számlálóbiztosi jelentkezési lap" kitöltésével, aláírásával lehet valamint a jegyzo@alsonemedi.hu  email címre is megküldheti.
Jelentkezési lap kérhető a Polgármesteri Hivatal recepcióján, illetve letölthető innen: Számlálóbiztosi jelentkezési lap

Népszámlási tájékoztató anyag letölthető innen:Tájékoztató lap
 

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 15.
 

A számlálóbiztosok a helyi népszámlálási felelőssel (jegyző) kötnek megbízási szerződést, amelyre azután kerül sor, hogy a számlálóbiztosi teendőket tartalmazó online tananyagot elsajátították, és erről sikeres e-learning vizsgát tettek.

A terepmunkára várhatóan 2022. október 17 és 2022. november 20 között kerül sor.

A munkavégzésért a KSH a Kormány 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelete szerinti normatíva alapján meghatározott díjazást biztosít. (A bruttó díjazás: kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás 350 Ft/cím, összeírás körébe tartozó cím összeírása 380 Ft/cím, személyek összeírása 730 Ft/személy, felkészülési és kapcsolattartási díj: 25.000 Ft)

A népszámlálással kapcsolatos bővebb információk megtalálhatók a www.ksh.hu oldalon.

Kérem, hogy a lehetőségek szerint minél többen jelentkezzenek segítve ezzel a munkánkat.

 

Rendőrségi ajánlás a 2022. évi online népszámláláshoz!

Polgármesteri
köszöntő

Érték a család. A becsületes munka, aminek van gyümölcse. Érték egy boldog pillanat, egy nyugodt este a barátokkal, nagy beszélgetés az idősebb generációval – akik persze még több értéket éltek már meg. Szeretem a hagyományokat. Az adott szó értékét és a közösség erejét. A fejlődés pedig csak úgy lehetséges, ha együtt akarjuk. Ha hiszünk abban, hogy az összefogásnak ereje van. És persze később mi adhatjuk majd tovább ezeket az értékeket azoknak, akiket a legjobban szeretünk, a gyerekeinknek. Tovább ⟫


Dr. Tüske Zoltán

Polgármester

Eseménynaptár

Nézze meg aktuális és múltbéi eseményeinket.
 

Településünk

Önkormányzat

Intézmények

Értékeink