Koronavírus hírek

Ellenanyag vizsgálat Alsónémedin! (Orvosi rendelő főbejáratán kell bemenni és a Doktornővel szembeni helyiségben lesz.)

2021.11.15.

KITÖLTENDŐ ADATLAP LETÖLTÉSE ITT!


Dr. Tüske Zoltán polgármester videó üzenete

2021.05.06.

Dr. Tüske Zoltán polgármester videó üzenete 2021.05.04.

https://www.youtube.com/watch?v=sCygSdLD-RE

A videó szöveges anyaga letölthető ITT!


A közeli jövőben elkezdődik a 16-18 évesek corona vírus elleni oltása

2021.04.16.

Tisztelt Alsónémediek!

közeli jövőben elkezdődik a 16-18 évesek corona vírus elleni oltása.
Kérem, hogy ha valaki szeretné beadatni, akkor regisztráljon a megfelelő kormányoldalon! A serdülők oltása a jelenlegi információk szerint a felnőtt oltásoknak megfelelően fog zajlani-gyerekorvosok szervezésében vagy helyben, vagy oltópontokon.

Jelentkezni fogok, ha rendelkezem további információkkal!

Tisztelettel, dr.Szlivka Gabriella


CSALÓK KORONAVÍRUSRA HIVATKOZVA GYŰJTENEK!

2021.03.18.

Kérjük írják fel a gépjármű rendszámát és azonnal hívják a rendőrséget!!!

107 VAGY 112

Helyi KMB-sek: +36204896722 és +36204896721


KORONAVÍRUS VÉDŐOLTÁSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÁSOK

2021.02.03.

Tisztelt Alsónémediek!

Bizonyára mindenki hallott a médiából arról a kormányzati bejelentésről, hogy Magyarországon megkezdődik a 60 év feletti lakosság koronavírus elleni védőoltása. Erre két úton kerülhet sor:

OLTÓPONTON: Az oltópontokra történő eljutásban a háziorvosokkal történő egyeztetés után , aki ezt igényli annak részére Önkormányzatunk segítséget nyújt akként, hogy önkormányzati tulajdonú mikrobuszunkkal maximum egyszerre 6 főt (természetesen mindenki maszkot köteles viselni) elszállítunk az oltópontra és a védőoltás felvételét követően hazaszállítjuk.

Ugyanakkor háziorvosainknál is sor kerülhet a kiszállított vakcina felvételére.  Háziorvosaink kizárólagosan az orvosi rendelőben tudják a védőoltást a páciensek részére beadni, ugyanis itt vannak olyan körülmények, amelyek esetleges rosszullét esetén a páciens kezelését biztosítják. Amíg háziorvosaink a védőoltást végzik a rendelés szünetel, kizárólag ügyeletet tartanak és csak halaszthatatlanul sürgős esetekben járnak el.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a védőoltások felvétele azok esetében lehetséges, akik előzetesen igényüket a védőoltásra regisztrálták és természetesen a legidősebb személyektől haladnak háziorvosaink a 60-ik életévüket betöltött páciensek felé. Praktikusan tehát a 80 év felettiekkel kezdik a sort és életkor szerint haladnak a fiatalabbak felé.

Kérjük mindenki türelmét tehát, hiszen  háziorvosaink a hozzájuk eljuttatott vakcina mennyiségétől függően tudnak a védőoltással haladni. Minden esetben a sorra kerülő oltandó személyeket háziorvosaink előzetesen telefonon értesítik. Külön kérés tehát, hogy senki ne telefonálgasson a védőoltással kapcsolatosan orvosához, mivel kellő időben mindenki értesítést kap a védőoltásról!

A védőoltásra behívott páciensek mindegyikétől kérjük, hogy a honlapunkról letölthető vagy az Önkormányzatnál személyesen papír alapon átvehető hozzájáruló nyilatkozatot töltsék ki és a védőoltás felvételéhez vigyék magukkal. A fiatalabbakat kérjük, hogy a hozzájáruló nyilatkozat beszerzése és kitöltése érdekében segítsék idősebb hozzátartozóikat.

Kérünk minden érintettet, hogy a honlapunkról ugyancsak letölthető illetőleg a Polgármesteri Hivatalban papír alapon átvehető oltóanyagokkal kapcsolatos lakossági tájékoztatót szíveskedjenek figyelmesen áttanulmányozni és az abban foglaltakat betartani!

LETÖLTHETŐ TÁJÉKOZTATÁSOK ÉS NYILATKOZAT:

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS VÉDŐOLTÁSRÓL ALSÓNÉMEDI

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ PFIZER

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ MODERNA

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ ASTRAZENECA

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ SZPUTNYIK

HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT

HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT PFIZER


HELYI KORONAVÍRUS HÍREK

2020.09.08.

Tisztelt Alsónémediek!

Sajnálatos módon a tények azt bizonyítják, hogy a koronavírus járvány második hulláma kezd megérkezni, ill. megérkezett községünkbe.

Az illetékes hatóság és egészségügyi szakembereink által adott információk alapján tájékoztatjuk Önöket, hogy Alsónémedin a mai napon 8 személy koronavírus fertőzött és további 8 személy, valamint az általános iskola 8. c. osztályának 25 tanulója áll hatósági megfigyelés alatt. Természetesen a koronavírus fertőzött személyek hatósági megfigyelését is elrendelte az illetékes hatóság.

Kérünk mindenkit, hogy amennyiben a koronavírus fertőzés tüneteit (láz, köhögés, orrfolyás, tüsszögés, rossz közérzet stb.) észleli magán, feltétlenül forduljon háziorvosához és kérjen tőle segítséget!

A fertőzés bárkinél előfordulhat, éppen ezért azt senki ne szégyellje, hanem forduljon szakemberhez, mondja el valós panaszait annak érdekében, hogy segíthessenek rajta, ezzel védve saját egészségét és védve környezete egészségét is! Higgyék el a koronavírus fertőzése miatt senkit hátrány nem érhetsenkit nem diszkriminálunk, hanem próbálunk segíteni. A koronavírus fertőzöttség nem bűn, hanem egy kezelendő betegség!

Holnaptól kezdődően a honlapunkon aktuálisan tájékoztatást adunk az általunk ismert koronavírus fertőzött személyek, ill. hatósági megfigyelés alatt állók számáról.

A fentiekre tekintettel kérünk mindenkit, hogy az egészségügyi biztonsági szabályokat pontosan és fegyelmezetten tartsák be, használjanak közösségben szájmaszkot, tartsák be a legalább 1,5 méteres távolságot, fokozottan figyeljenek a fertőtlenítés és a tisztálkodás szabályaira, különös tekintettel kezük fertőtlenítésére. Javasoljuk kerülni a családtagokon kívül másokkal a személyes érintkezést, konkrétan pl. a kézfogást.

Alsónémedi, 2020. szeptember 08.

                                                                                   Alsónémedi Polgármesteri Hivatal


VIDEÓÜZENETEK

2020.05.18.

Dr. Tüske Zoltán polgármester koronavírussal kapcsolatos legújabb videóüzenete, helyi tájékoztatója - 2020.05.19.
LETÖLTÉS

Dr. Papp Zsolt egészségügyi tájékoztatója  -   MEGTEKINTÉS

Interjú dr. Papp Zsolt háziovrossal - EGÉSZSÉGPERCEK MEGTEKINTÉSE

Dr. Tüske Zoltán polgármester koronavírussal kapcsolatos videóüzenete, helyi tájékoztatója 1.
LETÖLTÉS

Dr. Tüske Zoltán polgármester koronavírussal kapcsolatos videóüzenete, helyi tájékoztatója 2.
 LETÖLTÉS

Dr. Tüske Zoltán polgármester koronavírussal kapcsolatos videóüzenete, helyi tájékoztatója 3.
 LETÖLTÉS

Dr. Tüske Zoltán polgármester koronavírussal kapcsolatos videóüzenete, helyi tájékoztatója 4.
LETÖLTÉS

Kotán Miklós iskolaigazgató tájékoztatója  -   MEGTEKINTÉS

Szabó Éva óvodavezető tájékoztatója  -   MEGTEKINTÉS

Jobbány Ilona intézményvezető tájékoztatója  -   MEGTEKINTÉS


Védőoltásokról szülőknek a járvány idején

2020.04.23.

Javaslatok az egészséges tanácsadások és a védőoltások kivitelezéséhez COVID-19 pandémia idején 
LETÖLTÉS

 

Védőoltások az új típusú koronavírus-járvány idején - Válaszok a szülők által feltett kérdésekre
LETÖLTÉS


PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY FELHÍVÁSAI

Az Országos Rendőr-főkapitányság gyerekeknek szóló ajánlásai, hogy gyerekként mit tehetnek, hogyan segíthetnek a járvány idején letöltés


Koronavírussal kapcsolatos helyi videóüzenet 2.

2020.03.31.

Dr. Tüske Zoltán polgármester koronavírussal kapcsolatos videóüzenete, helyi tájékoztatója 2.

 

LETÖLTÉS


ÚJ ELBÍR HÍRLEVÉL - MARADJ OTTHON!

2020.03.24.

Az veszélyhelyzetben nagy felelősség hárul mindannyiunkra. Kérjük, minden esetben tartsák be, és gyermekeikkel is tartassák be az összes meghozott és jövőben meghozandó, a társas érintkezéseket korlátozó intézkedést, valamint az előírásokat és ajánlásokat!

Nyomatékosan, többször hívják fel az otthon maradt, idős hozzátartozóik figyelmét arra, hogy senkit ne engedjenek be az otthonukba! Naponta, többször hívják fel egyedül élő, szépkorú rokonaikat, ezzel is növelve a biztonságérzetüket. Kérjék meg őket, hogy ne hagyják el otthonukat!

Felhívjuk a figyelmet, hogy az otthoni digitális oktatásban érintett diákok, és az őket felügyelő szülők vegyék komolyan a „Maradj otthon” kampányt, és csak akkor hagyják el lakóhelyüket, amikor az nagyon szükséges.

A jó idő ellenére is otthon kell maradni. Kérjük a szülőket, hogy gyermekeiket ne engedjék játszótéren, sportpályán, barátokkal együtt játaszani, labdázni. A hatóság vagy önkormányzat által lezárt játszóterekre bemenni a tiltás ellenére veszélyes és felelőtlen.

Most nem nyári szünet, hanem veszélyhelyzet van, melyből az egész ország vizsgázik. Vizsgázzanak jelesre, és ha tehetik, MARADJANAK OTTHON!

Legyünk empatikusabbak, gondoskodóbbak, figyelmesebbek, tartsuk be az előírásokat, intézkedéseket és jogszabályokat!

 

LETÖLTÉS


VÉSZHELYZET - TÁJÉKOZTATÁS - MÁRCIUS 15.

2020.03.14.

TISZTELT ALSÓNÉMEDIEK!

MAGYARORSZÁG KORMÁNYA  A KORONAVÍRUS-FERTŐZÉS MIATT 2020. MÁRCIUS 11-ÉN VÉSZHELYZETET RENDELT EL ÉS BEILTOTTA EGYEBEK KÖZÖTT A 100 FŐNÉL NAGYOBB LÉTSZÁMÚ BELTÉRI ÉS 500 FŐNÉL NAGYOBB LÉTSZÁMÚ KÜLTÉRI RENDEZVÉNYEKET. ENNEK ÉRTELMÉBEN

TÁJÉKOZTATJUK ALSÓNÉMEDI TISZTELT LAKOSAIT, HOGY A SZABADSÁG TÉRRE  2020. MÁRCIUS 15-RE TERVEZETT KÖZSÉGI ÜNNEPSÉGET A KORONAVÍRUS-FERTŐZÉS TOVÁBBI TERJEDÉSÉNEK MEGAKADÁLYOZÁSA ÉS A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGÉNEK VÉDELME ÉRDEKÉBEN NEM TARTJA MEG ÖNKORMÁNYZATUNK.

KÉRJÜK A LAKOSSÁG MEGÉRTÉSÉT A KIALAKULT HELYZETTEL KAPCSOLATOSAN!

AZ EMLÉKEZÉS ÉS A TISZTELET KOSZORÚIT AZ ÜNNEP NAPJÁN SZŰKEBB KÖRBEN ELHELYEZIK A KOSZORÚZNI SZÁNDÉKOZÓK A SZABADSÁG TÉRI EMLÉKMŰNÉL ÉS  TERMÉSZETESEN MINDENKINEK LEHETŐSÉGE LESZ ARRA IS, HOGY EGYÉNILEG MEGJELENJEN  AZ EMLÉKEZÉS HELYSZÍNÉN ÉS FŐHAJTÁSSAL  KIFEJEZZE TISZTELETÉT HŐSEINK IRÁNT.

TISZTELETTEL MEGKÖSZÖNJÜK AZ  TERVEZETT ÜNNEPSÉGRE MŰSORRAL KÉSZÜLŐ GYERMEKEK, FELNŐTTEK MUNKÁJÁT!

ALSÓNÉMEDIN TUDOMÁSUNK SZERINT NINCS FERTŐZÖTT SZEMÉLY.  ENNEK ELLENÉRE A VÍRUS ESETLEGES HELYI MEGJELENÉSÉNEK ÉS TOVÁBBI TERJEDÉSÉNEK MEGAKADÁLYOZÁSA ÉRDEKÉBEN A VÉSZHELYZET KIHIRDETÉSE ALAPJÁN ÖNKORMÁNYZATUNK SZÜKSÉGESNEK TARTOTTA MEGTENNI EZEN INTÉZKEDÉST.  INTÉZMÉNYEINKKEL EGYÜTT A JÖVŐBEN IS IGYEKSZÜNK MEGTENNI MINDEN TŐLÜNK TELHETŐT A MEGELŐZÉS ÉRDEKÉBEN.   

KÉRJÜK A TISZTELT LAKOSSÁGOT, HOGY MINDENKI A SAJÁT , CSALÁDTAGJAI, EMBERTÁRSAI ÉRDEKÉBEN TARTSA BE AZOKAT A MEGELŐZŐ INTÉZKEDÉSEKET, MELYEKET KÜLÖNBÖZŐ FÓRUMOKON A LAKOSSÁGHOZ ELJUTTATNAK AZ ILLETÉKES HATÓSÁGOK.  

KÉRJÜK KÍSÉRJÉK FIGYELEMMEL a www.alsonemedi.hu FELÜLETEN ALSÓNÉMEDI HONLAPJÁT, TANULMÁNYOZZÁK A HIRDETŐ TÁBLÁKRA, INTÉZMÉNYEKNÉL KIFÜGGESZTETT PLAKÁTOKAT, VALAMINT A KORMÁNY HIVATALOS TÁJÉKOZTATÁSI FELÜLETÉT A ww.koronavirus.gov.hu INTERNETES OLDALT.

KÖSZÖNJÜK EGYÜTTMŰKÖDÉSÜKET!  ÓVJUK MEG EGYÜTT KÖZÖSSÉGÜNK EGÉSZSÉGÉT!                                             

                                                           DR. TÜSKE ZOLTÁN   POLGÁRMESTER


TÁJÉKOZTATÁSOK A KORONAVÍRUSRÓL orvosi tanácsokkal

2020.03.09.

Orvosi tanácsok (új)

SZÓRÓLAP LETÖLTÉSE

KORONAVÍRUS PLAKÁT LETÖLTÉSE

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK A KORONAVÍRUSRÓL

HAZAÉRKEZŐKKEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

IVÓVÍZ-SZENNYVÍZ TÁJÉKOZTATÁS

KÖZFÜRDŐ TÁJÉKOZTATÁS

ÉLELMISZEREK ÉRINTETTSÉGE

Polgármesteri
köszöntő

Érték a család. A becsületes munka, aminek van gyümölcse. Érték egy boldog pillanat, egy nyugodt este a barátokkal, nagy beszélgetés az idősebb generációval – akik persze még több értéket éltek már meg. Szeretem a hagyományokat. Az adott szó értékét és a közösség erejét. A fejlődés pedig csak úgy lehetséges, ha együtt akarjuk. Ha hiszünk abban, hogy az összefogásnak ereje van. És persze később mi adhatjuk majd tovább ezeket az értékeket azoknak, akiket a legjobban szeretünk, a gyerekeinknek. Tovább ⟫


Dr. Tüske Zoltán

Polgármester

Eseménynaptár

Nézze meg aktuális és múltbéi eseményeinket.
 

Településünk

Önkormányzat

Intézmények

Értékeink