Alsónémedi Vízisport Egyesület: Éves beszámoló - 2021

Bevezető

A 2021-es év tele volt nehézségekkel, amivel meg kellett küzdeni az egyesületnek, de kiálltuk a próbákat és tovább erősödtük, hiába szólt az év első fele a Covidról. Fogadják sok szeretettel a beszámolónkat.

 

Úszásoktatás

A 2021-as évben már közel 150 gyermek jár egyesületünkhöz mély vizes úszásoktatásra és tanmedencés oktatásra, melynek a Gyáli Járási Tanuszoda adott helyet. 5 különböző csoportba osztottuk a gyereket, a kezdőktől egészen a haladó csoportig (teljesen kezdő tanmedencés, haladó tanmedencés, kezdő, középhaladó és haladó mélyvizes). A haladó csoportokból, több potenciális jelölt is van, akik lassan elkezdhetik a vízilabda előkészítőnket, mivel ezt a sportot szeretnék a későbbiekben versenyszerűen űzni.

Kifejezetten fontos az úszás még a vírusos időszakban is:

  • Gyermekek napközben fittebbek
  • Jobban tudnak figyelni az iskolában
  • Javult a mozgás koordinációjuk
  • Aki úszásra jár, erősebb immunrendszerrel rendelkezik

Sajnos az elmúlt időben egyre több olyan esettel találkozunk a hírekben, ahol gyermekek fulladtak meg strandokon vagy tavakban, miközben a családjukkal nyaraltak.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy ezért is fontos megtanulni úszni. Az Alsónémedi Vízisport Egyesület mindig azt üzenetet közvetíti a szülők a felé, hogy gyermekük sportolhat bármit, amit csak szeretne, de úszni mindenkinek muszáj megtanulnia. Pontosan az ilyen eseteket is mutatják, mennyire fontos ez.

 

Ovis Úszás

2021-től a Dabasi uszodát elhagytuk, mivel nem tudtak garanciát adni, hogy az uszoda nyitvatartása zökkenőmentes lesz az évben.

Ezáltal az ovis tanmedencés oktatásainkat áthelyeztük a Gyáli Járási Tanuszodába.

Fontosnak tartjuk már óvodás korban elkezdeni a vizes foglalkozásokat:

  • Vízhez szoktatás, biztonságérzet fejlesztése
  • Alapok elsajátítása a tényleges úszásoktatás előtt
  • Helyes légzés, vízfekvés tanítása

Idén először eljutottunk oda, hogy várólistát kellett csinálnunk, annyira sok jelentkezőnk volt/van. 48 gyerekkel indultunk neki a tanmedencés oktatásoknak. Örömünkre szolgál, hogy ebből a 48 gyerekből, már sokan a mély vízben úsznak.

 

Vízilabda

A vízilabda abban a „szerencsés” helyzetben volt 2021-ben, hogy korlátozások nem egyáltalán nem érintették Őket. A 2021-es szezon DVL GYERMEK I. bajnokságának rájátszását első helyen zárta csapatunk.

H. CSAPAT M GY D V DOBOTT KAPOTT GK PONT
1. Alsónémedi Vízisport egyesület 6 5 0 1 87 50 37 15
2. Velernce PLUS 5 4 0 1 61 27 34 12
3. Szekszárdi Sportközpont Nkft. 5 1 0 4 44 78 -34 3
4. Velencei-tavi UVE 6 1 0 5 46 83 -37 3

Az edzések folyamatosan mennek, bajnokságban rendszeresen szerepelünk. A heti 3 edzése van a csapatnak, ahol minden egyes alkalom már magas terhelést kapnak.

Továbbá több játékosunk is „kettős igazolással” szerepel nagyobb csapatoknál, ahol országos bajnokságokban is szerepelnek.

Idén már 4 játékosunkat is megkereste pár nagyobb klub, (KSI, Ferencváros, OSC) hogy szeretnék Őket leigazolni a következő szezonra. Fontos számunkra a tehetségek kiemelése, jövőbeli karrierjük egyengetése, hogy egy nap akár profi játékos is lehessen belőlük.

Természetesen nem kizárólag a tehetségek keresése a feladatunk. Fontos, hogy a magas terhelés mellett a sportot is élvezzék. Vízilabda csapatunk egy összetartó közösség ahol hétvégente azért ugranak a vízbe bajnokságot játszani, hogy egymásért küzdve vigyék győzelemre a csapatot.

 

Tanulás

Egyesületünknél fontos, hogy a gyerekek a tanulmányaikat is kiválóan végezzék.

Egy vízilabdás mottóval élve: Mi nem vízilabdásokat nevelünk, hanem embereket!

Folyamatosan figyelemmel követjük a játékosok tanulmányi eredményét, aki rosszul teljesít, addig nem járhat edzésre míg nem javít!

Néhány sportolónk idén megkezdte a gimnáziumi tanulmányait és többségük kitűnő bizonyítvánnyal zárta a fél évet. Továbbra is segítünk a továbbtanulásban, Gyurováth Tamás, az AVE szakosztályvezetője több sportiskolával is kapcsolatban áll, így könnyebben tudjuk elhelyezni a felvételizőket az adott sportiskolában.

 

„Kiváltságok”

A 2020-as Budapest Európa Bajnokságon már részt vettünk, mint labdaszedők, ahol óriási élményekkel gazdagodtak sportolóink. Terveink szerint ez 2022ben újabb élményeket szeretnénk Nekik adni. Júniusban ismét Világversenyt (Vízilabda Világbajnokság) rendez Magyarország és számítanak lelkes kis sportolóinkra a Hajós Alfréd uszodában, ahol testközelben nézhetik és segíthetik a világ legjobb vízilabdásait.

 

Videó

Összefoglaló az egyik bajnoki mérkőzésünkről

 

Táborok

2021-ben is szerveztünk táborokat, ahogy az lenni szokott. Minden elfogultság nélkül kijelenthetjük, hogy ez volt az eddigi legnagyobb. Több mint 140 (!) gyerek úszott és vízilabdázott velünk a nyári tábor alatt. A 4 hetes táborban 4 turnusban ismerhették meg a gyerekek az úszás és vízilabda szépségeit.

 

Edzés/Oktatás beosztás

Hétfő Szerda Péntek
16:00-17:00 Tanmedence 16:00-17:00 Tanmedence 16:00-17:00 Középhaladó
17:00-18:00 Tanmedence 17:00-18:00 Tanmedence 16:00-17:00 Haladó
16:00-17:00 Kezdő 16:00-17:00 Kezdő 17:00-18:00 Kezdő
16:00-17:00 Középhaladó 16:00-17:00 Haladó 17:00-18:00 Kezdő II.
17:00-18:00 Kezdő II. 17:00-18:00 Kezdő 18:00-20:00 Vízilabda
18:00-20:00 Vízilabda 18:00-20:00 Vízilabda  

 

Jövőkép

A klub jövőjét mindig a gyerekek adják. Belőlük nincs hiány, sokan szeretnének úszni/vízilabdázni.

Évről évre bővül egyesületünk létszáma és mi töretlen lelkesedéssel oktatjuk őket. Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen messze eljutottunk ennyi év alatt. Továbbra is szeretnénk minden gyereket megtanítani úszni és minél több tehetséges vízilabdást adni a magyar sportnak.

Mindez persze az Önkormányzat támogatása nélkül nem jöhetett volna létre. Hálával tartozunk, hogy minden évben segítséget és támogatást nyújtanak Nekünk, bízunk benne, hogy ez 2022-ben sem lesz másképp.

 

Köszönjük a figyelmet!

Hajrá AVE!

Polgármesteri
köszöntő

Érték a család. A becsületes munka, aminek van gyümölcse. Érték egy boldog pillanat, egy nyugodt este a barátokkal, nagy beszélgetés az idősebb generációval – akik persze még több értéket éltek már meg. Szeretem a hagyományokat. Az adott szó értékét és a közösség erejét. A fejlődés pedig csak úgy lehetséges, ha együtt akarjuk. Ha hiszünk abban, hogy az összefogásnak ereje van. És persze később mi adhatjuk majd tovább ezeket az értékeket azoknak, akiket a legjobban szeretünk, a gyerekeinknek. Tovább ⟫


Dr. Tüske Zoltán

Polgármester

Eseménynaptár

Nézze meg aktuális és múltbéi eseményeinket.
 

Településünk

Önkormányzat

Intézmények

Értékeink